Ajatuksia kulttuurista, demokratiasta ja vapaudesta

Lähde kanssani matkalle

Sunnuntainen vaali-ilta oli piraateille sekä juhlan aihe että pettymys. Toisaalta puolue nappasi merkittävän äänisaaliin kasvattaen kannatustaan jopa kymmenellä tuhannella äänellä ( +66%) ja oli jälleen “suurin pienistä” selkeällä marginaalilla perässä tuleviin. Toisaalta paikkaa eduskunnasta ei vielä vaalimatetaattisista syistä irronnut.

Yhdestä vaalipiiristä kerättynä piraattien saalilla saisi helposti paikan, mutta äänten jakautuessa koko maahan joudutaan Suomen ensimmäistä piraattikansanedustajaa odottelemaan vielä neljä vuotta. Esimerkiksi Keskusta sai keskimäärin kansanedustajan jokaista 12 700 ääntä kohden, kokoomus 14 500 ääntä kohden ja kristillisdemokraatit 21000 ääntä kohden – eli piraattien äänimäärä, hieman yli 25 000, on oikeasti kova saavutus.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kahden vuoden päässä odottavia kuntavaaleja. Jotta piraattien kasvu jatkuu ja valtuustojen ovet piraateille aukeavat tarvitaan kuitenkin kahden vuoden tiukka taival. Taival jonka aikana piraatit keräävät kannattajakortteja, kirjoittavat aktiivisesti, ottavat kantaa poliittiseen keskusteluun yleisönosastoilla, tapahtumissa ja lausuntokierroksilla sekä ennen kaikkea kohtaavat, kuuntelevat ja keskustelevat tuhansien ja taas tuhansien ihmisten kanssa. Tässä riittää tekemistä meille kaikille.

Älä siis jää someen valittamaan “väärien puolueiden” vaalimenestystä, vaan tartu toimeen liberaalimman tulevaisuuden puolesta: Lähde minun sekä puolueen tuhansien muiden jäsenten kanssa matkalle kohti Suomen piraattien ensimmäisiä kunnan- ja kaupunginvaltuustopaikkoja. olepiraatti.fi

-Arto Lampila
Puoluesihteeri
Piraattipuolue

alampila.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, mä oon leikkinyt ajatuksella, että tehtäisiin yksi puolue; "Koaliitiopuolue", joka saisi tämän vaalimatikan toimimaan. Nythän kaikki pienet puolueet ovat saman dilemman edessä. Ja näen kaikissa pienpuolueissa myös hyviä puolia - varsinkin aktiivisuus.

Miten tällainen koalitiopuolue sitten käytännössä toimisi, se on jo toinen juttu, mutta voisihan jotain viritellä tuonne kunnallisvaaleihin, eikös?
Miten siellä J:kylässä; Montako vaalitupaa ja vaalipäivystäjää siellä oli niistä puolueista, jotka eivät päässeet eduskuntaan?

Henry

Käyttäjän artolampila kuva
Arto Lampila

Puolueista jotka Keski-suomessa jäivät ilman paikkaa kd, vas, skp ja piraatit ovat olleet aktiivisia vaalilautakunnissa. Ei niihin mukaan pääseminen ole mitään rakettitiedettä jos vain on tekijöitä ja kykyä organisoida asioita.

Toimituksen poiminnat