Ajatuksia kulttuurista, demokratiasta ja vapaudesta

Erävoitto #pelastetaaninternet -kampanjalle!

  • Erävoitto #pelastetaaninternet -kampanjalle!

Tärkeä voitto Euroopan parlamentissa. Parlamentti ei myöntänyt neuvottelumandaattia oikeudellisten valiokunnan (JURI) tekijänoikeusuudistusuudistusta koskevan raportin pohjalta.  Uudistus on herättänyt laajaa kritiikkiä koskien erityisesti artiklaa 11 (Linkkivero) ja artiklaa 13 (Sensuuribotit).

Äänestys päättyi 278 ääntä mandaatin puolesta 318 vastaan.

Suuri kiitos kaikille asiantuntijoille ja aktivisteille kampanjasta, tämä oli erittäin tärkeä voitto - joskaan ei kuitenkaan lopullinen. Parlamentti palaa asiaan seuraavan kerran jo syyskuussa, joten pienten juhlien jälkeen on syytä jatkaa työntekoa sen eteen että Eurooppa saa oikeasti toimivan, nykyaikaisen ja reilun tekijänoikeusuudistuksen. Neuvottelut etenevät jatkossa kolmikantaisesti parlamentin, komission ja EU-neuvoston kesken. 

Lue lisää esityksen keskeisistä ongelmakohdista, linkkiverosta ja sensuuriboteista: http://artolampila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256646-taistelu-internetista

 

-Arto Lampila

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Saisivat keput hiillostaa meppejään. Mulkku temppu kusta omien kansalaisten muroihin kannattamalla tommosta innovaation ja sosiaalisen median kulttuurin tappavaa lainsäädäntöä.

Toimituksen poiminnat