Ajatuksia kulttuurista, demokratiasta ja vapaudesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Puheenaiheet

Ilmastovouhotus - mitä sen jalkoihin jää?

Näinä aikoina ei juuri tule vastaan päivää, ettei keskusteltaisi tavalla tai toisella ilmastosta ja ilmastonmuutoksesta.

Herää kuitenkin kysymys, mitä tällä ylenmääräisellä vopuhotuksella peitellään? Kun vain yhteen asiaan keskitytään, monta muuta seikkaa kun jää auttamattomasti vaille huomiota.

 

Ensimmäisinä omaan mieleen nousevat

*vähävaraisten asema nyt ja tulevaisuudessa

*velkaantuneiden ongelmat, miten niihin puututaan

*sisäilmaongelmat ja sisäilmasairaat

*vammaiset ja vammautuneet

 

Eija-Riitta onnistui siinä missä Li ei ole onnistunut

Li Andersson on loistava poliitikko mutta ei ole onnistunut tuomaan yhteiskuntaluokkia ja niiden välisiä konflikteja, eli perinteistä vasemmistolaista kertomusta ja näkökulmaa esiin. Mehän olemme kaikki ihan kyllästyneet puheisiin uskonnoista, etnisyyksistä, vientivajeista, kantokyvyistä, valemediasta ynnä muusta mistä nykyään puhutaan vaikka meitä oikeasti kiinnostaa epätasa-arvo, luokkakonfliktit, ja vallan periytyminen sekä vallan puutteen periytyminen.

Eija-Riitta onnistui siinä missä Li ei ole onnistunut

Li Andersson on loistava poliitikko mutta ei ole onnistunut tuomaan yhteiskuntaluokkia ja niiden välisiä konflikteja, eli perinteistä vasemmistolaista kertomusta ja näkökulmaa esiin. Mehän olemme kaikki ihan kyllästyneet puheisiin uskonnoista, etnisyyksistä, vientivajeista,kantokyvyistä, kiitosmediasta ynnä muusta mistä nykyään puhutaan vaikka meitä oikeasti kiinnostaa epätasa-arvo, luokkakonfliktit, ja vallan periytyminen sekä vallan puutteen periytyminen.

Homot, rasistit ja Kreikka

Siinä sitä oli puheenaihetta 2011 eduskuntavaalien alla. Kuten myös kevään 2015 eduskuntavaaleihin. Vältytään näppärästi puhumusta vaikeista asioista.

Joukkoistamiselle voidaan etsiä monta määritelmää. Noin yleisesti joukkoistaminen pohjautuu kollektiiviseen älykkyyteen ja sillä tarkoitetaan ilmiötä, missä mahdollisimman suuren ihmisjoukon vapaan ja avoimen keskustelun kautta löydetään mahdollisimman viisaita ratkaisuja erilaisiin ongelmiin.

Suosituimmat puheenvuorot lista, "vääränlaiset" blogit putoavat nopeasti.

Seurattuani nyt pidemmän aikaa suosituimpien puheenvuorojen listan toimintaa täytyy sanoa että sitä manipuloidaan tavalla tai toisella. En aluksi meinannut uskoa sitä mutta uskottava on.

PerusS-jutut elävät ainakin omaa elämäänsä listalla.

Yksinkertaisimmillaan esimerkkinä käy kaksi noin samaan aikaan aloitettua blogia joista toisella on enemmän jakoja, suosituksia ja kommentteja mutta on silti listalla alempana tai kokonaan listan ulkopuolella.

Suoraselkäisyyttä ja neutraliteettia pyydän tai vaihtoehtoisesti julkista suosimista tai dissaamista.

Kehitysblogi: Puheenaiheet, palautetta ja kokemuksia

Kolmisen viikkoa sitten lanseerasimme blogipalvelussamme puheenaiheet, läpi palvelun toimivat asiasanat. Nyt voin ilokseni kertoa, että puheenaiheiden määrä ylitti tänään Puheenvuorossa 1200 kappaleen rajan. Vapaavuorossa puheenaiheita on käytössä jo yli 300.

Tänään hyväksyin Puheenvuoron 1200. asiasanan: ajankohtaisen puheenaiheen autoverouudistus.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä